Optimale cursusplanning

Een cursus plannen: het lijkt eenvoudig, maar is vaak complex. Niet vreemd ook, want welke cursus gaat u geven, en op welke locatie? Zijn er hulpmiddelen nodig of niet? En zijn uw eigen medewerkers en resources beschikbaar of moet u inhuren? Cursusplanning is een combinatie van menselijke resources (zowel intern als extern), locaties en hulpmiddelen. In onze cursusplanner vindt u alle functionaliteiten die u nodig heeft om deze drie zaken optimaal met elkaar te verbinden, met als resultaat een optimale planning.

Veiligheidsinstituut portaal plannen cursusdagen

Het plannen van een cursus in de cursusplanner

Een cursus aanmaken, beheren en plannen is in een paar muisklikken gedaan. De cursus kunt u vervolgens gemakkelijk aan de juiste docent toewijzen en aan een locatie en hulpmiddelen koppelen. Natuurlijk kunt u met de cursusadministratie software ook de bezettingsgraad per cursus, cursussoort of locatie in de gaten houden. En is er meer mogelijk. Onze cursusplanner ondersteunt alle processen rondom het plannen van uw cursus:

  • Het samenstellen van de cursus en bijbehorende modules;
  • De planning van de cursus in tijd, menselijke resources, locatie en hulpmiddelen;
  • Het beheer en de uitvoering van de cursus;
  • Aanwezigheidsregistratie tijdens de cursus;
  • Certificering van de cursisten na de cursus.

Cursisten inschrijven in de cursusplanner

In ChainWise Cursusplanner kunt u gemakkelijk en vooral ook volledig cursisten registreren. Dat laatste is van groot belang, want om het inschrijven van een cursist correct te kunnen uitvoeren is een flinke hoeveelheid informatie noodzakelijk. Wie is de cursist, en voor welke organisatie is hij of zij werkzaam? Of is de cursist een particulier? Waar moet de rekening naartoe? Gelden er speciale prijsafspraken? En moet op die factuur misschien rekening worden gehouden met inkoopnummers of referentienummers? Onze cursusadministratie software ondersteunt u hierin.

Goed om te weten: gedurende de cursus kunnen docenten in het docentenportaal de aanwezigheid van de ingeschreven cursisten registreren. 

Naar docentenportaal

Veiligheidsinstituut portaal weekagenda

Cursisten volgen en monitoren in de cursusplanner

Heeft een cursist een cursus afgerond, dan ontvangt hij of zij een certificaat of diploma - eventueel voorzien van een geldigheidsduur. In onze cursusplanner ziet u in één oogopslag welke cursist welk certificaat of diploma heeft ontvangen of nog moet ontvangen. Maar hier houdt het niet op. Met vervolgopleidingen en herhalingscursussen bindt u cursisten voor een langere tijd aan uw organisatie. Daarom is het van groot commercieel belang dat u cursisten gemakkelijk kunt volgen, monitoren en uitnodigen om te herhalen. Onze cursusplanner is hier op ingericht, zodat u kansen kunt zien én grijpen wanneer die zich voordoen.

Facturatie in de cursusplanner

Ook voor het versturen van (e-)facturen, waarbij intern doorbelasten mogelijk is, kunt u op onze cursusplanner vertrouwen. Bulkfacturatie, het versturen van creditfacturen of verstuurde facturen doorzetten naar uw financiële pakket: alles wat u op het gebied van facturatie verwacht, vindt u in onze software. En in ChainWise Cursusplanner heeft u vanzelfsprekend op ieder moment het volledige overzicht over uw actuele omzet en omzetprognoses, zodat u kunt bijsturen op uw belangrijkste KPI’s.

Direct aan de slag met onze cursusplanner

Wilt u vandaag nog starten met onze cursusplanner? Of wilt u een demonstratie van de software aanvragen? De kortste weg is een direct belletje met Richard Mast: 06 15 24 18 14. U kunt hem natuurlijk ook mailen: richard@chainwise.nl.